borstvoeding

Tijdens de verschillende fases rondom borstvoeding kunnen we je ondersteunen met advies, een luisterend oor en hulpmiddelen.

Borstvoeding

Al tijdens de zwangerschap is het goed om je te verdiepen in het geven van borstvoeding. Dit kan door middel van het volgen van onze cursus ‘Borstvoeding, een goed begin’.

Hoewel het geven van borstvoeding een natuurlijk proces is, kan het soms lastig zijn. Zeker in het begin kan het een onzekere periode zijn. Wij kunnen je helpen met alle niet-medische vragen rondom het geven van borstvoeding en kolven.

Kolven

Wil je uitgebreide informatie over het kolven? Hoe zorg je voor een goede voorraad, wat als je weer gaat werken? Dit komt allemaal aan bod tijdens de ‘Kolfcursus’.

Wil je een kolf aanschaffen? Laat je goed informeren over de mogelijkheden die het beste bij jou passen. Wist je dat je verzekering soms alleen (een deel) van de kosten vergoed als je goed advies hebt gehad? Aangezien bij ons een lactatiekundige is verbonden, krijg je altijd de juiste factuur. Een ander voordeel is dat mocht je kolf niet functioneren, dan is het mogelijk om de tijd te overbruggen met één van onze huurkolven.

Wil je een persoonlijk kolfadviesgesprek? Bel ons om een afspraak in te plannen. Je kan dan de verschillende kolven ook uitproberen tijdens dit consult! Hier vragen we €50 voor. Koop je een kolf bij ons? Dan ontvang je €25 op de aankoop na een kolfconsult.

Korte vraag aan onze lactatiekundigen?

Bel:

Laura: 06 36188324

Karin: 06 48051270

Zij kunnen je vaak snel helpen. Mocht de vraag toch uitgebreider zijn dan kunnen ze met je bespreken hoe en wat. Ons advies: blijf niet te lang rond lopen met je vragen en bel direct!

Inloop café

Ben je op zoek naar een plek waar je deskundigen én andere ouders kan ontmoeten? Wil je laagdrempelig je vraag over (borst)voeding, ouderschap en het dragen van je kindje stellen?
Bij ons in het om-de-wekelijkse inloop café kan dit!
Vragen zoals:
* ik geef borstvoeding en wil gaan combineren met flesvoeden. Hoe doe ik dit?
* ik geef flesvoeding en vraag mij af of ik mijn kindje dan ‘op verzoek’ kan voeden.
* ik geef borstvoeding en ga binnenkort vaste voeding aanbieden. Op welke manieren kan dit?
* mijn kindje slaapt alleen makkelijk in bij mij. Is dit een probleem?
* mijn kindje lijkt overgevoelig voor een voedingsmiddel te hebben. Wat nu?
* ik wil mijn kindje dragen, maar mijn huidige drager zit niet fijn. Wat kan ik doen?
Elke even week op dinsdag, kun je vrijblijvend in het café onze lactatiekundige treffen en bevragen. Het inloop café is van 15-16u.
Ook is er ruimte om herkenbaarheid en ervaringen tussen andere ouders uit te wisselen.
Gezellig, geen verplichtingen en professionele ondersteuning.
Heb je een grotere en meer dringende vraag? Of wil je één op één een lactatiekundige spreken? Dan is het inloopmoment niet geschikt.
Vanwege beperkt beschikbare tijd van onze lactatiekundige, en vaak de noodzaak tot het observeren van een voedingsmoment, kun je  beter een afspraak aan huis maken.

cursussen

Borstvoeding, een goed begin 

Goede informatie over borstvoeding in de zwangerschap kan er voor zorgen dat je een goede start maakt en onnodige problemen voorkomt. Op deze avond wordt gesproken over hoe borstvoeding geven werkt, hoe je een baby kunt helpen om goed aan de borst te drinken, in de kraamtijd en de eerste weken daarna. Hoe weet je bijvoorbeeld of je baby genoeg drinkt? Hoe voorkom je problemen? Wat kan jou helpen om borstvoeding een plek in je nieuwe leven als ouder te geven?

Op deze en nog veel meer vragen kun je deze avond antwoord krijgen. Ook voor  partners is deze bijeenkomst een aanrader. Tussen de 6e en 8e maand in de zwangerschap is het het meest praktisch om de cursus te gaan volgen.

De kosten voor de cursus zijn €30. Je partner kan gratis mee.

Het is erg fijn om een interactieve avond ervan te maken, voel je vrij om vragen te stellen.

Inschrijven Borstvoedingscursus

Huren van een borstkolf

Soms zijn er situaties waarin je tijdelijk een professionele borstkolf nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je kindje te vroeg geboren is of ziek, of omdat je met kolven je borstvoeding op gang moet brengen of in stand moet houden. In dat geval is het niet verstandig om met je eigen of met een geleende kolf te gaan kolven.

Je kunt bij ons terecht om een kolf te huren. Wij verhuren de Medela Symphony, maar ook de Horigen Chicture. Hierbij heb je nog een dubbele afkolfset nodig. Als je aanvullend verzekerd bent krijg je in veel gevallen een vergoeding voor het huren van een kolf.

Je kunt de kolf ophalen in onze winkel aan de Assendorperstraat 66.

Kies hieronder de datum dat je de kolf wilt ophalen en voor hoe lang je de kolf wilt huren (na de eerste week kun je de kolf nog langer gebruiken, maar neem wel even contact op via 038 7370195)

Medela Symphony – alleen de motor unit!

Symphony kolf MET afkolfset:

Horigen – Chicture huren

Horigen Chicture MET afkolfset