welkom bij borstvoedingscentrum zwolle

Tijdens de verschillende fases rondom borstvoeding kunnen we je ondersteunen met advies, een luisterend oor en hulpmiddelen.

Borstvoeding

Al tijdens de zwangerschap is het goed om je te verdiepen in het geven van borstvoeding. Dit kan door middel van het volgen van onze cursus ‘Borstvoeding, een goed begin’.

Hoewel het geven van borstvoeding een natuurlijk proces is, kan het soms lastig zijn. Zeker in het begin kan het een onzekere periode zijn. Wij kunnen je helpen met alle niet-medische vragen rondom het geven van borstvoeding en kolven.

Kolven

Wil je uitgebreide informatie over het kolven? Hoe zorg je voor een goede voorraad, wat als je weer gaat werken? Dit komt allemaal aan bod tijdens de ‘Kolfcursus’. 

Wil je een kolf aanschaffen? Laat je goed informeren over de mogelijkheden die het beste bij jou passen. Wist je dat je verzekering soms alleen (een deel) van de kosten vergoed als je goed advies hebt gehad? Aangezien bij ons een lactatiekundige is verbonden, krijg je altijd de juiste factuur. Een ander voordeel is dat mocht je kolf niet functioneren, dan is het mogelijk om de tijd te overbruggen met één van onze huurkolven.

Wil je een persoonlijk kolfadviesgesprek? Bel ons om een afspraak in te plannen. Je kan dan de verschillende kolven ook uitproberen! 

Elke donderdag (met uitzondering van de schoolvakanties) is er een inloopspreekuur met een lactatiekundige (Laura Huberts of Evelien Wijtzes) om kleine vragen vrijblijvend te beantwoorden. Dit spreekuur is van 11.00 – 12.00 uur. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken, je kan gewoon naar de winkel komen. 

Huren van een borstkolf

Soms zijn er situaties waarin je tijdelijk een professionele borstkolf nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je kindje te vroeg geboren is of ziek, of omdat je met kolven je borstvoeding op gang moet brengen of in stand moet houden. In dat geval is het niet verstandig om met je eigen of met een geleende kolf te gaan kolven.

Je kunt bij ons terecht om een kolf te huren. Wij verhuren de Medela Symphony. Hierbij heb je nog een dubbele afkolfset nodig. Als je aanvullend verzekerd bent krijg je in veel gevallen een vergoeding voor het huren van een kolf. 

Kies hieronder de datum dat je de kolf wilt ophalen en voor hoe lang je de kolf wilt huren (na de eerste week kun je de kolf nog langer gebruiken en rekenen we het extra aantal dagen af bij het retourneren bij Mens & Kinders.)

Als je nog geen Symphony afkolfset in bezit hebt:

Als je al een Symphony afkolfset in bezit hebt:

Als je alleen een Symphony afkolfset nodig hebt:

Als je vanuit het ziekenhuis een kolf huurt en gebruik maakt van een wegwerpset, dan heb je onderstaande membraankappen nodig:

cursussen

Volg ons ook op instagram