borstvoeding

Tijdens de verschillende fases rondom borstvoeding kunnen we je ondersteunen met advies, een luisterend oor en hulpmiddelen. 

Borstvoeding

Al tijdens de zwangerschap is het goed om je te verdiepen in het geven van borstvoeding. Dit kan door middel van het volgen van onze cursus ‘Borstvoeding, een goed begin’.

Hoewel het geven van borstvoeding een natuurlijk proces is, kan het soms lastig zijn. Zeker in het begin kan het een onzekere periode zijn. Wij kunnen je helpen met alle niet-medische vragen rondom het geven van borstvoeding en kolven.

Kolven

Wil je uitgebreide informatie over het kolven? Hoe zorg je voor een goede voorraad, wat als je weer gaat werken? Dit komt allemaal aan bod tijdens de ‘Kolfcursus’. 

Wil je een kolf aanschaffen? Laat je goed informeren over de mogelijkheden die het beste bij jou passen. Wist je dat je verzekering soms alleen (een deel) van de kosten vergoed als je goed advies hebt gehad? Aangezien bij ons een lactatiekundige is verbonden, krijg je altijd de juiste factuur. Een ander voordeel is dat mocht je kolf niet functioneren, dan is het mogelijk om de tijd te overbruggen met één van onze huurkolven.

Wil je een persoonlijk kolfadviesgesprek? Bel ons om een afspraak in te plannen. Je kan dan de verschillende kolven ook uitproberen tijdens dit consult! Hier vragen we €25 voor. Koop je een kolf bij ons? Dan vervallen deze kosten. 

Inloopspreekuur

Elke donderdag (met uitzondering van de schoolvakanties) is er een inloopspreekuur met een lactatiekundige (Laura Huberts of Evelien Wijtzes) om kleine vragen vrijblijvend te beantwoorden. Dit spreekuur is van 11.00 – 12.00 uur. Je kunt een plekje reserveren via deze link.

cursussen

Borstvoeding, een goed begin 

Goede informatie over borstvoeding in de zwangerschap kan er voor zorgen dat je een goede start maakt en onnodige problemen voorkomt. Op deze avond wordt gesproken over hoe borstvoeding geven werkt, hoe je een baby kunt helpen om goed aan de borst te drinken, in de kraamtijd en de eerste weken daarna. Hoe weet je bijvoorbeeld of je baby genoeg drinkt? Hoe voorkom je problemen? Wat kan jou helpen om borstvoeding een plek in je nieuwe leven als ouder te geven?

Op deze en nog veel meer vragen kun je deze avond antwoord krijgen. Ook voor  partners is deze bijeenkomst een aanrader. Tussen de 6e en 8e maand in de zwangerschap is het het meest praktisch om de cursus te gaan volgen.

De kosten voor de cursus zijn €20. Kom je met partner, dan vragen we €25. Je kan momenteel kiezen om de cursus online of in de winkel te volgen. Eén keer per maand doen we een online avond en één keer per maand een ‘live’ cursus in de winkel. Het is niet mogelijk om de ‘live’ cursus online te volgen of andersom. Kijk dus goed welke vorm jouw voorkeur heeft tijdens het boeken.

Het is erg fijn om een interactieve avond ervan te maken, voel je vrij om vragen te stellen. Zowel online als in de winkel is dit mogelijk.

Inschrijven - online cursus Inschrijven - Live cursus

Kolfcursus 

Na een paar weken thuis te zijn geweest met je baby verruim je langzaam je wereld weer. Misschien ga je straks weer aan het werk en vraag je je af welke kolf nou voor jou geschikt is. Of hoe je een voorraad kunt opbouwen, wanneer je moet beginnen met kolven en hoe je baby uit de fles moet leren drinken. Op deze en alle andere vragen die je hebt wanneer je baby een paar weken oud is geven we je antwoord tijdens deze workshop. 

De kosten voor de cursus zijn €10. De cursus vindt plaats in de winkel of online. Dit zal altijd in een kleine groep plaatsvinden.

Inschrijven - Kolf cursus

Huren van een borstkolf

6 september 2022

LET OP: door leveringsproblemen vanuit Medela zijn er geen dubbele afkolfsets meer verkrijgbaar voor de Medela huurkolven. Heb je al een afkolfset dan kun je natuurlijk gewoon een kolf huren. Heb je geen afkolfset? Je kunt bij ons een Horigen kolf huren in plaats van Medela. Deze mogelijkheid bestaat alleen in onze winkel in Assendorp (en niet in Isala ziekenhuis). Neem contact op voor de mogelijkheden.

Soms zijn er situaties waarin je tijdelijk een professionele borstkolf nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je kindje te vroeg geboren is of ziek, of omdat je met kolven je borstvoeding op gang moet brengen of in stand moet houden. In dat geval is het niet verstandig om met je eigen of met een geleende kolf te gaan kolven.

Je kunt bij ons terecht om een kolf te huren. Wij verhuren de Medela Symphony. Hierbij heb je nog een dubbele afkolfset nodig. Als je aanvullend verzekerd bent krijg je in veel gevallen een vergoeding voor het huren van een kolf. 

LET OP: je kunt ook een van onze kolven huren vanuit Isala als je daar bevallen bent.

Ben je al thuis met je kindje, dan kun je de kolf gewoon ophalen in onze winkel aan de Assendorperstraat 66. Na 17.00 uur en op zondag kan je de kolf ophalen op de afdeling Verloskunde in Isala. 

Retourneren is altijd bij Mens & Kinders. Ook omruilen van een kolf als er iets niet goed is, gebeurt bij Mens & Kinders.

Kies hieronder de datum dat je de kolf wilt ophalen en voor hoe lang je de kolf wilt huren (na de eerste week kun je de kolf nog langer gebruiken en rekenen we het extra aantal dagen af bij het retourneren bij Mens & Kinders.)

Als je al een Symphony afkolfset in bezit hebt:

Horigen – Chicture huren (alleen via de winkel, NIET bij Isala)

Horigen – Creature huren (alleen via de winkel, NIET bij Isala)

Als je vanuit het ziekenhuis een kolf huurt en andere borstschilden nodig hebt, dan kun je deze hieronder ook los aanschaffen:

Bij de Horigen kolf heb je een set nodig (voor dubbel kolven: kies 2 sets)

Als je nog geen Symphony afkolfset in bezit hebt: